• Un american a fost arestat după ce a accesat fraudulos fonduri destinate ajutorării oamenilor, în contextul pandemiei de coronavirus
  • Bărbatul din California a obținut 9 milioane de euro de la stat
  • Acesta a folosit o parte din bani pentru a merge la cazinourile din Las Vegas și pentru a investi la bursă

Andrew Marnell, un californian în vârstă de 40 de ani, a fost arestat, după ce a obținut fraudulos 9 milioane de dolari împrumut din fondurile destinate ajutorării oamenilor, în contextul pandemiei de coronavirus, informează The Telegraph.

Se pare că bărbatul a depus mai multe cereri frauduloase pentru a accesa împrumuturile, iar după ce a primit banii, acesta a plasat mai multe pariuri la bursă și a jucat sute de mii de dolari la mai multe cazinouri din Las Vegas.

Anchetatorii spun că Andrew Marnell, care de multe ori folosea alte nume, a depus documente false, care includeau plata taxelor și ordine de plată către angajați.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Un program dezvoltat de statul american asigură peste 2.2 miliarde de dolari pentru cetățenii care sunt afectați economic de pandemia de coronavirus. Programul PPP alocă împrumuturi afacerilor mici, cu scadență la 2 ani și cu o dobândă de 1%, iar banii trebuie folosiți doar pentru salarii, chirii și utilități.

Autoritățile au declarat că Marnell riscă 30 de ani în închisoare sub infracțiunea de fraudă bancară.