Un american a primit 9 milioane de dolari de la stat, în contextul pandemiei, bani pe care i-a jucat la cazinourile din Las Vegas. Ce pedeaspă riscă

Andrew Marnell, un californian în vârstă de 40 de ani, a fost arestat, după ce a obținut fraudulos 9 milioane de dolari împrumut din fondurile destinate ajutorării oamenilor, în contextul pandemiei de coronavirus, informează The Telegraph.

Se pare că bărbatul a depus mai multe cereri frauduloase pentru a accesa împrumuturile, iar după ce a primit banii, acesta a plasat mai multe pariuri la bursă și a jucat sute de mii de dolari la mai multe cazinouri din Las Vegas.

Anchetatorii spun că Andrew Marnell, care de multe ori folosea alte nume, a depus documente false, care includeau plata taxelor și ordine de plată către angajați.

Un program dezvoltat de statul american asigură peste 2.2 miliarde de dolari pentru cetățenii care sunt afectați economic de pandemia de coronavirus. Programul PPP alocă împrumuturi afacerilor mici, cu scadență la 2 ani și cu o dobândă de 1%, iar banii trebuie folosiți doar pentru salarii, chirii și utilități.

Autoritățile au declarat că Marnell riscă 30 de ani în închisoare sub infracțiunea de fraudă bancară.

Exit mobile version