• Un bărbat a stat 22 de ani la închisoare, în SUA, pentru o faptă pe care nu a comis-o.
  • Darryl Anthony Howard poate depune acum o cerere de despăgubire pentru anii petrecuți în închisoare.
  • Bărbatul a fost grațiat de guvernatorul din Carolina de Nord, Roy Cooper.

Darryl Anthony Howard a petrecut nevinovat 22 de ani în spatele gratiilor, iar acum poate depune o cerere de despăgubire pentru anii petrecuți în închisoare. Guvernatorul din Carolina de Nord, Roy Cooper, l-a grațiat pe bărbatul care a fost condamnat în mod greșit pentru crimă și incendiere în 1995, potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului, precizează CNN.

Eliberarea lui Howard a avut loc în 2016, când un judecător i-a anulat condamnarea, după ce textele ADN i-au dovedit nevinovăția. Dar, abia acum, bărbatul are dreptul să ceară despăgubiri cei 22 de ani petrecuți nevinovat în penitenciar.

În Carolina de Nord, persoanele condamnate pe nedrept pot primi până la 50.000 de dolari pentru fiecare an de închisoare, dar nu mai mult de 750.000 de dolari.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Suntem încântați că am făcut ca statul să recunoască ceea ce a fost clar tot timpul – Darryl Howard nu ar fi trebuit să stea nici măcar un moment în închisoare pentru aceste crime îngrozitoare, să nu mai vorbim de peste 22 de ani. Darryl este ușurat că a primit această recunoaștere oficială a nevinovăției sale”, a declarat Amelia Green, avocata lui Howard.