• 30 de persoane au fost salvate dintr-un azil cu condiţii mizere din Mureş.
  • 13 persoane au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri.
  • Marcel Ciolacu: ,,Am convenit decizia de demitere a prefectului de Mureş”.

Începe continuarea ,,Azilele Groazei – partea a II-a”.

30 persoane, printre care vârstnici şi persoane cu handicap, au fost salvate din subsolul unui centru de îngrijire din Bărdeşti, judeţul Mureş, iar 13 au fost spitalizate.

Pefectul şi subperfectul Mureşului, Mara Togănel, a declarat pentru ALEPH NEWS că a dispus relocarea victimelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale, până să fie demisă de Marcel Ciolacu, premierul României. 

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

,,Am dispus relocarea şi ultimilor dizidenţi care erau în acest centru. Toţi cei care au trebuit să ajungă şi au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare au fost preluaţi. Mulţumim domnilor doctori pentru cooperare, domnului Boeriu şi domnului Arafat astfel încât să ne asigurăm că starea lor de sănătate este stabilă”. 

Marcel Ciolacu, premierul ţării, a transmis că anumite instituţii care nu funcţionează trebuie desfiinţate. 

Condiţile la care erau supuse victimele erau de groază. Persoanele erau cazate printre grămezi de moloz, pe saltele murdare, iar cei mai mulţi nu puteau vorbi sau să se mişte. Erau private de hrană, lumină, apă și îngrijire.
 
,,Au fost salvate în urma unui apel la 112. Erau cazate aceste persoane în condiţii care nu sunt demne de secolul 21. Erau fără lumină naturală, fără hrană…în acest subsol nu era nicio sursă de lumină naturală. Zăceau practic pe saltele murdare, dezbrăcaţi, oameni care nu s-ar fi putut apăra în niciun fel de abuzurile la care au fost supuşi”, a relatat Laura Buciu, editor ALEPH NEWS şi al fluxului MEDIAFAX.