• Un școlar care a devenit unul dintre cei mai tineri britanici care au primit vreodată un ordin de comportament antisocial a încercat să devină șeful unei bande de traficanți de droguri.
  • În urma primei sale condamnări, Hodgin a obținut un cazier cu infracțiuni care includea furturi, daune penale și încălcarea ordinului de restricție de asistență socială.
  • În momentul în care a fost eliberat, pandemia de coronavirus a izbucnit și tânărul adolescent nu a scapat de acele vicii.

Un școlar care a devenit unul dintre cei mai tineri britanici care au primit vreodată un ordin de comportament antisocial a încercat să devină șeful unei bande de traficanți de droguri.

Alfie Hodgin, în vârstă acum de 18 ani, a fost prins cu 2.000 de euro, heroină și cocaină în timp ce era „prăbușit pe podea plin de sânge” în urma unui atac violent. Incidentul a avut loc după ce s-a descoperit că adolescentul a furat droguri și un telefon de la o rețea de trafic de droguri – pentru care, în mod șocant, a lucrat.

Cu toate acestea, nu este prima dată când tânărul, acum în vârstă de 18 ani, este implicat în sistemul de justiție penală. La o vârstă alarmant de fragedă – când avea doar 10 ani – Hodgin a primit un ordin de restricție de comportament.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Atunci, în decembrie 2014, s-a constatat că a terorizat o comunitate”. Ordinul a fost în vigoare timp de doi ani și i-a interzis elevului de școală primară să hărțuiască, să alarmeze sau să deranjeze membrii publicului”.

Asta însemna, de asemenea, că, în orice moment în care personalul îi cerea să părăsească un magazin sau o afacere, era obligat să facă acest lucru. În mod șocant, fratele său, John, pe atunci în vârstă de 14 ani, primise și el un ordin de restricție, cu doar o lună mai devreme.

Se crede că cei doi tineri făceau parte dintr-o bandă implicată într-o serie de incidente în partea de nord” a orașului Birkenhead, un oraș din districtul metropolitan Wirral, în Merseyside. De asemenea, fratele mai mare ar fi provocat multe probleme” și a fost acuzat că a făcut parte dintr-o bandă care a aruncat cu petarde în vehicule și a adresat injurii persoanelor vulnerabile”.

În urma primei sale condamnări, Hodgin a obținut un cazier cu infracțiuni care includea furturi, daune penale, agresiuni și încălcarea ordinului de restricție de asistență socială. Iar în 2019, el a fost închis pentru prima dată pentru posesia unui obiect contondent într-un loc public.

În momentul în care a fost eliberat, pandemia de coronavirus a izbucnit și tânărul adolescent nu a scapat de acele vicii. Apoi, în februarie 2021, s-a auzit că a fost condamnat la o nouă perioadă de timp în spatele gratiilor după ce a fost prins cu trafic de droguri de clasa A, un telefon și câteva arme”.

Inițial, adolescentul fusese pus la muncă de un grup de crimă organizată pentru a plăti o datorie, dar în schimb a profitat de ocazie pentru a fura telefonul și drogurile bandei – transformând-o în propria operațiune.

Inevitabil, grupul de crimă organizată a acționat fără milă în urma acestui fapt și o bandă de patru bărbați l-a atacat pe Hodgin cu macete pe o stradă din centrul orașului Ellesmere Port în seara zilei de 14 iulie a acestui an. Agresorii s-au apropiat de victimă într-un SUV gri înainte de a sări din el și de a-l ataca. Apoi, l-au lăsat să zacă într-o baltă de sânge, suferind de 27 de lovituri de cuțit.