• Lai Xiaomin, fost șef al unei companii care se ocupa cu administrarea activelor de stat din China, a pledat vinovat
  • El a fost găsit vinovat de luare de mită, delapidare și bigamie
  • Bărbatul nu a primit nicio opțiune de amânare a sentinței

Un tribunal din China l-a condamnat la moarte pe un fost bancher, care a fost judecat într-un proces de luare de mită, delapidare și bigamie, scrie The Guardian.

Lai Xiaomin, care a fost președinte al uneia dintre „marile patru” firme de administrare a activelor controlate de stat din China, China Huarong Asset Management Co, a pledat vinovat pentru zeci de acuzații.

El a fost acuzat că a cerut mită de aproape 1,79 miliarde de yuani (276,7 milioane de dolari) timp de 10 ani, perioadă în care a lucrat și ca autoritate de reglementare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Curtea de la Tianjin a anunțat că Lai a abuzat de poziția sa pentru a primi ilegal sume „extrem de mari”, iar circumstanțele au fost „deosebit de grave”, oamenii legii vorbind despre luare de mită pentru a favoriza locuri de muncă, promoții sau contracte.

De asemenea, el a fost găsit vinovat de bigamie, pentru că „a trăit ca soț și soție” cu o altă femeie față de soția sa legitimă și a avut mai mulți copii.

El ar fi delapidat peste 25 de milioane de yuani din fonduri publice.

Lai Xiaomin a fost extrem de lacom”, se arată în motivarea instanței, care a dispus și confiscarea mai multor bunuri ce au aparținut lui Lai Xiaomin.