Un bărbat a fost arestat după ce s-a apropiat de sicriul reginei Elisabeta a II-a

  • Cei în doliu au așteptat și 16 ore pentru a vedea sicriul la Westminster Hall din Londra.
  • Poliția metropolitană a forțelor de ordine anunță că un bărbat a fost reținut sub suspiciunea de comitere a unei infracțiuni de tulburare a ordinii publice.
  • Prințul William, care, după moartea bunicii sale, este acum moștenitorul tronului, va sta în fruntea sicriului, iar prințul Harry la picioarele acestuia.

Un bărbat a fost arestat după ce s-a apropiat de sicriul reginei Elisabeta a II-a în ceea ce poliția londoneză a descris situația ca fiind un scandal. Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 22.00, în timp ce persoanele în doliu, care au așteptat 16 ore pentru a-și prezenta omagiile în timp ce monarhul se află în stare de veci, au trecut pe lângă sicriul ei la Westminster Hall.

Autoritățile parlamentare au declarat că cineva a părăsit coada și a încercat să se apropie de sicriu pe platforma acestuia. Poliția metropolitană a forțelor de ordine anunță că un bărbat a fost reținut sub suspiciunea de comitere a unei infracțiuni de tulburare a ordinii publice. O femeie a declarat pentru Sky News că un bărbat a împins-o pe fiica ei în vârstă de 7 ani din drum în timpul incidentului. „Poliția l-a prins în două secunde”, a declarat Tracey Holland.

Parlamentul britanic este la curent cu incidentul. „Un membru al publicului a ieșit din coadă și s-a îndreptat spre sicriu”, a declarat un reprezentant al Parlamentului. „Acum au fost îndepărtați din sală și coada a fost reluată în liniște”.

Sâmbătă, Regele Charles al III-lea urma să se întâlnească cu oficialități la Palatul Buckingham. Dimineața, el i-a primit pe Primul Lord al Mării, pe șeful Statului Major al Aviației, pe șeful Statului Major General, pe șeful Statului Major al Apărării, pe șeful adjunct al Statului Major al Apărării și pe comandantul Comandamentului Strategic al Regatului Unit.

Apoi a surprins mulțimea care stătea la coadă în Londra, alături de fiul său William, și a strâns mâinile binevoitorilor. Ulterior, era așteptat să îi primească pe guvernatorii generali ai regatelor pentru o recepție și un prânz la Palatul Buckingham, urmate de o întâlnire cu prim-miniștrii regatelor. Sâmbătă seara, cei opt nepoți ai reginei vor ține un priveghi în jurul sicriului ei.

Prințul William, care, după moartea bunicii sale, este acum moștenitorul tronului, va sta în fruntea sicriului, iar prințul Harry la picioarele acestuia. Ambii prinți, care sunt veterani militari, vor fi în uniformă. Regele Charles al III-lea, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward au vegheat vineri timp de 15 minute în jurul sicriului acoperit cu steaguri.

Înainte de priveghi, prințul Edward a declarat că familia regală a fost „copleșită de valul de emoție care ne-a cuprins și de numărul mare de oameni care s-au dat peste cap pentru a-și exprima dragostea, admirația și respectul [pentru] draga noastră mamă”. Vineri, printre cei care au fost în doliu s-a numărat și fostul căpitan al echipei de fotbal a Angliei, David Beckham, care a stat la coadă aproape 12 ore pentru a-și prezenta omagiile.

Purtând o cămașă albă și o cravată neagră, el s-a înclinat pentru scurt timp în fața sicriului înainte de a ieși din Westminster Hall. „Am fost norocoși, ca națiune, să avem pe cineva care ne-a condus așa cum ne-a condus Maiestatea Sa, pentru atâta timp, cu bunătate, cu grijă și mereu liniștitor”, a spus el.