• Chua nu s-a prezentat la Selarang Halfway House, ca parte a eliberării sale în cadrul unui program de supraveghere, ceea ce i-a impus să poarte o etichetă cu un sistem de monitorizare electronică.
  • Alte două acuzații – pentru nerespectarea regulilor COVID-19 și pentru că nu s-a prezentat la un ofițer supraveghetor – au fost luate în considerare în timpul pronunțării sentinței.
  • Chua a făcut un test pentru virus la clinică și a primit trei zile de concediu medical, timp în care i s-a cerut să se izoleze la domiciliu sau până la primirea unui test COVID-19 negativ.

Un bărbat căruia i s-a ordonat să se izoleze acasă după ce a început să tușească – în cazul în care ar fi contractat COVID-19 – s-a întâlnit în schimb cu un prieten și a mers la cină în diferite locații. De asemenea, i-a cerut bani prietenului său pentru a plăti o amendă pentru o infracțiune similară de nerespectare a regulilor COVID-19 cu câteva luni înainte.

Marți, Verner Chua Jun Jie, în vârstă de 22 de ani, a fost încarcerat pentru o lună și o săptămână după ce a pledat vinovat la două acuzații, inclusiv aceea de a expune alte persoane la riscul de îmbolnăvire. Alte două acuzații – pentru nerespectarea regulilor COVID-19 și pentru că nu s-a prezentat la un ofițer supraveghetor – au fost luate în considerare în timpul pronunțării sentinței.

Instanța a auzit că Chua, care are un istoric de furt și abuz de droguri, a fost condamnat la o formare reformatoare în 2019. Infractorii în cadrul acestui program sunt reținuți într-un centru și sunt obligați să urmeze un regim strict care poate include exerciții de antrenament pentru picioare și consiliere.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

La 8 decembrie 2020, supraveghetorul lui Chua a informat autoritățile că Chua a vizitat un medic în seara zilei de 6 decembrie, dar s-a întors la reședința sa târziu în dimineața următoare. s-a constatat că Chua, a cărui ocupație nu a fost menționată, a fost diagnosticat cu infecție acută a căilor respiratorii superioare atunci când a vizitat un medic după ce a dezvoltat tuse și dureri în gât. Chua a făcut un test pentru virus la clinică și a primit trei zile de concediu medical, timp în care i s-a cerut să se izoleze la domiciliu sau până la primirea unui test COVID-19 negativ, a declarat procurorul general adjunct Cheng You Duen.

Cu toate acestea, Chua, după ce a vizitat clinica, a luat un taxi până la Jalan Sultan, unde s-a întâlnit cu prietenul său – numit în documentele judiciare Jun Peng – și i-a cerut bani pentru a plăti o amendă pentru o infracțiune similară, în temeiul Legii privind bolile infecțioase, care a fost comisă în august 2020. Cei doi au luat un alt taxi până la Balestier pentru a lua desertul și apoi la Geylang pentru mâncare. S-au urcat într-un al patrulea taxi, care l-a dus pe Chua acasă în jurul orei 4 dimineața.

Chua a primit rezultatul negativ al testului abia pe 8 decembrie, a declarat DPP Cheng. Într-o infracțiune separată, în septembrie anul trecut, Chua nu s-a prezentat la Selarang Halfway House, ca parte a eliberării sale în cadrul unui program de supraveghere, ceea ce i-a impus să poarte o etichetă cu un sistem de monitorizare electronică.

El a fost pus sub acest program din august anul trecut, care îi cerea să respecte o stare de asediu și să se prezinte la un ofițer. Chua și-a tăiat eticheta cu o foarfecă pentru a-și ascunde locația și a aruncat dispozitivul. Problema a fost raportată la poliție, iar Chua a fost arestat în aprilie.