• Directorul executiv al Aeroportului Canberra, Stephen Byron, a declarat că bărbatul înarmat se afla într-o zonă publică a aeroportului.
  • Bărbatul în vârstă de 63 de ani, din statul New South Wales, nu a solicitat eliberarea pe cauțiune.
  • După ce au evacuat aeroportul și au verificat să se asigure că Ammoun a acționat singur, autoritățile au reluat operațiunile aeroportuare și zborurile la scurt timp după ora 17.00.

Un bărbat australian a fost acuzat luni de trei infracțiuni cu arme după ce ar fi folosit un pistol în interiorul aeroportului Canberra pentru a trage mai multe focuri de armă spre ferestrele aeroportului.

Nimeni nu a fost rănit în timpul împușcăturilor din apropierea ghișeelor de check-in, duminică după-amiază. Incidentul i-a determinat pe oficiali să evacueze temporar aeroportul și să imobilizeze avioanele la sol pentru mai bine de trei ore.

Ali Rachid Ammoun a compărut luni, prin legătură video, la Tribunalul Magistraturii din Teritoriul Capitalei Australiene. Bărbatul în vârstă de 63 de ani, din statul New South Wales, nu a solicitat eliberarea pe cauțiune și va rămâne încarcerat până la următoarea audiere, care va avea loc pe 5 septembrie. Ammoun nu a pledat încă.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Poliția spune că Ammoun a ajuns la aeroportul din capitală în jurul orei 13:20 și s-a așezat pe niște scaune lângă ghișeele de check-in. După aproximativ cinci minute, a precizat poliția, el a tras mai multe focuri de armă cu un pistol în ferestre înainte de a fi arestat de poliția federală care se afla la aeroport.

Din câte am înțeles și din câte pot vedea de la locul faptei, bărbatul a dat drumul la focuri de armă spre geamurile din interiorul terminalului și nu au fost focuri îndreptate spre oameni sau persoane, pasageri sau personal, a declarat reporterilor detectivul Dave Craft, superintendent interimar Dave Craft.

Directorul executiv al Aeroportului Canberra, Stephen Byron, a declarat că bărbatul înarmat se afla într-o zonă publică a aeroportului. Aceasta este diferită de zona securizată a terminalului, care este cea în care pasagerii sunt controlați și verificați pentru obiecte rău intenționate înainte de a se urca la bordul aeronavelor, a declarat Byron.

După ce au evacuat aeroportul și au verificat să se asigure că Ammoun a acționat singur, autoritățile au reluat operațiunile aeroportuare și zborurile la scurt timp după ora 17.00. Ammoun a fost acuzat de descărcare de armă de foc asupra unei clădiri, de posesie ilegală de armă de foc și de descărcare de armă de foc în apropierea unei persoane, provocând alarmă.

Lily Thomson, un reporter al Australian Broadcasting Corporation, care se afla la aeroport în acel moment, a declarat că a auzit bubuituri puternice și apoi a văzut oameni alergând spre ea. Am presupus că oamenii fugeau spre zborul lor, a spus ea.

Ea și-a dat seama că ceva nu era în regulă când oamenii au început să strige Fugiți!. Incidentul a lăsat-o zguduită, a spus ea.

Sentimentul de a nu ști este destul de înspăimântător, a declarat ea pentru postul de televiziune. Imediat ce am ieșit, oamenii vorbeau la telefoane cu cei dragi, se îmbrățișau unii pe alții, lucruri de genul acesta.

În timpul înfățișării sale în fața instanței, avocatul de asistență juridică al lui Ammoun a cerut judecătorului să interzică Australian Broadcasting Corporation să relateze despre acest caz. Cererea a fost respinsă de procurori, iar judecătorul a refuzat-o, spunând că este o instanță deschisă și că radiodifuzorul are dreptul de a relata despre caz. Ammoun urmează să fie supus unei evaluări a sănătății mintale.