• Muncitorul lucrase pentru gigantul auto Jaguar Land Rover, timp de 20 de ani și a lipsit un total de 808 zile în această perioadă, din motive de sănătate.
  • Bărbatul muncea în schimburi la uzina Jaguar Land Rover din Castle Bromwich.
  • Printre motive au fost accidentarea la locul de muncă și o singură dată, un presupus atac.

Un muncitor Jaguar Land Rover care a ratat 808 de zile de muncă, în 20 de ani a câștigat bătălia legală pentru concedierea nedreaptă, notează The Mirror.

Vic Rumbold, care locuia aproape de fabrica de la Castle Bromwich, unde lucra în schimburi, a costat gigantului auto, 95.850 de lire sterline în concediile sale pe caz de boală.

El nu a participat la serviciu din motive de sănătate, accidente la locul de muncă și, o singură dată, un presupus atac.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Un tribunal pentru ocuparea forței de muncă din Birmingham a fost informat că 405 dintre aceste schimburi au fost ratate în ultimii patru ani ai domnului Rumbold la JLR, relatează Birmingham Live.

Managerul de lansare Jon Carter, care a efectuat o analiză a ocupării forței de muncă a companiei, a declarat: „Sincer, (este) cel mai grav record de absențe pe care l-am văzut vreodată – 808 ture, prețul pentru organizație este de aproape 100.000 de lire sterline. Nu a existat un an din 2000 cu un record de participare complet.”

Cu toate acestea, compania nu a reușit să efectueze procedurile corecte înainte de a-l demite pe Rumbold în decembrie 2018, pe baza „conduitei și capacității”.

Judecătorul Tribunalului Johnson, în raportul său, a concluzionat că JLR nu a aplicat în mod corespunzător procedurile de gestionare a prezenței și „nu a ajuns în mod rezonabil la un stadiu în cadrul acelui proces în care ar putea lua în considerare concedierea”.

El a adăugat: „În cel mai bun caz, dacă AMP ar fi fost aplicat în mod corespunzător, ar fi ajuns la un stadiu în care reclamantului i s-ar fi putut oferi consiliere sau avertisment cu privire la absențele sale și la necesitatea îmbunătățirii pentru a evita sancțiuni suplimentare.”

„Pur și simplu, (ei) ar fi trebuit să urmeze propriile proceduri și la momentul în care au decis să demită reclamantul, aceasta nu a fost o măsură care se încadra în gama de răspunsuri rezonabile de care dispuneau ei.”

Domnul Rumbold a avut probleme cu șoldul la începutul anului 2018 și a fost diagnosticat cu boală de necroză avasculară, care provoacă dureri cronice.

Durerea a fost atât de gravă încât el a fost incapabilă să lucreze în perioada 12 martie – 13 august a acelui an.

După ce JLR a aflat de handicap, domnului Rumbold, care lucrase la linia de asamblare a mașinilor, i s-au dat o serie de variante pentru roluri alternative.

Domnul Rumbold a descris postul ca pe un „rol inventat care să mă readucă la muncă”.

Lucrurile au ajuns în final la o destituire, în decembrie, după un șir de încercări de a-i oferi angajatului o alternativă de post.

Procesul-verbal al acelei revizuiri, prezidat de domnul Carter, l-a informat pe lucrător: „Când ne uităm la entuziasmul dumneavoastră de a reveni, acesta nu este acolo.”

„Trebuie să luăm în considerare conduita, absența și dovezile entuziasmului de a se întoarce. Avem potențialul de absență viitoare în urma operației dumneavoastră.”

„Cred că acest lucru este inacceptabil pentru o organizație. Decizia mea este să vă încetez angajarea din motive de conduită și capacitate, care sunt indicate în fișa dumneavoastră de prezență. ”

Judecătorul a spus: „Dacă dl Carter ar fi analizat în mod corespunzător care a fost ultimul sfat medical disponibil – și la care a avut acces la momentul revizuirii angajării, ar fi putut să analizeze dacă aceste măsuri relativ simple ar putea fi încorporate în cererea reclamantului”.

Compensarea se va decide anul viitor.