Un pui de urs viu și 40 de kilograme de carne din aceeași specie, asta au găsit polițiștii din Maramureș în urma unor percheziții efectuate joi la casa unui bărbat din Borșa.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș au efectuat astăzi, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vișeu de Sus, trei percheziții domiciliare, la locuința și dependințele unui bărbat, de 59 de ani, din Borșa.

Puiul de urs găsit într-o casă din Maramureș. Foto: Poliția Română
Puiul de urs găsit într-o casă din Maramureș. Foto: Poliția Română

În urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri. Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentaților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș”, se arată în comunicatul Poliției.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Carne de urs. Foto: Poliția Română
Carne de urs. Foto: Poliția Română

În continuare, se efectuează cercetări față de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.