• Un bărbat din Ohio a primit 45 de milioane de dolari după ce a fost închis pe nedrept timp de 20 de ani pentru că a răpit și violat trei femei.
  • Roger ,,Dean” Gillispie a fost condamnat în 1991 pentru răpirea și violarea a trei femei, inclusiv a unor gemene de 22 de ani.
  • A fost condamnat la 56 de ani de închisoare, dar și-a susținut întotdeauna nevinovăția. În cele din urmă a fost eliberat în 2011, după ce a petrecut două decenii în spatele gratiilor.

Un bărbat care a petrecut 20 de ani în spatele gratiilor pentru infracțiuni pe care nu le-a comis a primit acum o despăgubire uriașă, potrivit Daily Mail.

Cu toate acestea, el spune, prin intermediul reprezentantului său legal, că nimic nu poate compensa ororile pe care le-a îndurat.

În 1991, Roger Dean” Gillispie a fost condamnat pentru răpirea și violarea unor surori gemene de 22 de ani și a unei femei de 28 de ani în Ohio. De asemenea, a fost condamnat și pentru jaf.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Condamnat la 56 de ani de închisoare

A fost condamnat la 56 de ani de închisoare, dar și-a susținut întotdeauna nevinovăția. În cele din urmă a fost eliberat în 2011, după ce a petrecut două decenii în spatele gratiilor.

Cu toate acestea, abia în 2021 a fost găsit nevinovat. După această decizie, Gillispie a intentat un proces civil în care a cerut despăgubiri pentru perioada petrecută în închisoare.

Săptămâna aceasta autoritățile au ajuns la un acord cu Dean, în urma căruia acesta va primi 45 de milioane de dolari, cea mai mare compensație din istoria statului Ohio.

Un juriu a constatat că drepturile lui Gillispie au fost încălcate de detectivul Scott Moore, care a ascuns dovezi care-l disculpau. Între altele, acesta a ascuns niște chitanțe care dovedeau că Gillispie se afla în Kentucky atunci când au avut loc faptele.

Mark Godsey, manager al Ohio Innocence Project, care a lucrat la cazul lui Gillispie, spune că „nimic nu poate răsplăti” ororile prin care au trecut Dean și familia lui.