• A câștigat 200.000 euro în instanță după ce a cerut daune morale de la spital.
  • Un bărbat s-a infectat cu stafilococul auriu în Spitalul Piatra Neamț.
  • Acesta ajunsese la spital în urma unui accident.
  • O expertiză IML arată că infecția a fost luată din spital.

„Spitalul de Urgență Piatra Neamț nu a asigurat condițiile de prevenire a infecțiilor nosocomiale, cu consecința nemijlocită a infectării reclamantului în timpul îngrijirilor mediale și al intervențiilor chirurgicale cu Staphylococcus aureus MRSA, infectare care a dus la consecința lipsirii de eficacitate a îngrijirilor medicale normale, la depășirea oricărei limite de vindecare, la afectarea permanentă a unui organ, la pierderea capacității de muncă și la un handicap perpetuu, la suferințe fizice și psihice care nu ar fi avut loc în lipsa infecției”, se arată în acțiunea depusă de bărbat.

Un bărbat care lucra în domeniul construcțiilor a avut parte de ghinion și a fost victima unui accident de circulație. A ajuns la Spitalul Județean Piatra Neamț. unde, s-a infectat cu stafilococul auriu. A dat spitalul în judecată și a obținut o sumă impresionantă din partea unității spitalicești.

Cum a ajuns bărbatul să se infecteze cu această bacterie

Bărbatul a fost victima unui accident rutier și a ajuns să fie tratat la Spitalul Județean Piatra Neamț. Acesta a avut o mână și un picior rupte și au fost necesare două operații. În timpul analizelor, s-a descoperit că acesta era infectat cu stafilococul auriu. Doi ani mai târziu, bărbatul în cauză a depus o acțiune de daune, spunând că a fost externat din spital fără să se fi vindecat de infecția nosocomială contractată în spital și fără să primească vreun tratament de specialitate. În consecință, operația nu s-a vindecat, având dureri și incertitudini cu privire la vindecare sau ameliorare, maim ai mult decât atât, în urma tratamentului inadecvat, are acum un picior mai scurt cu 4,5 centimetri.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Reacția spitalului

Cum era de așteptat, spitalul se apără și spune că pacientul a venit cu infecția din exterior. Practic unitatea spitalicească a cerut respingerea acțiunii bărbatului, spunând că stafilococul auriu este o bacterie care se întâlnește în mod normal în organismul uman, însă experiza IML a demonstrat contrariul, arătând că infecția a fost luată din spital. Prin urmare, bărbatul a primit daune morale în valoare de 200.000 de euro.