• Fiul unui oligarh rus a fost obligat să îi plătească mamei sale aproximativ 86 de milioane de euro
  • Un tribunal din Londra a decis că acesta şi-a ajutat tatăl în procesul de divorţ
  • Numele miliardarului apare pe „lista lui Putin” cu oficiali şi oligarhi ruşi care sunt apropiaţi de Kremlin

Fiul unui oligarh rus a fost obligat să îi plătească mamei sale aproximativ 86 de milioane de euro, după ce şi-a ajutat tatăl în procesul de divorţ, relatează The Guardian.

Temur Akhmedov a lucrat împreună cu tatăl său, miliardarul Farkhad Akhmedov, pentru a ascunde sute de milioane de euro sub formă de active, inclusiv mai multe case, un iaht, un elicopter sau o colecţie de artă, pentru ca acesta din urmă să nu plătească peste 500 de milioane de euro în procesul de divorţ.

„Temur a învăţat din comportamentul tatălui său şi a făcut tot ce a putut pentru a o împedica pe mama sa să primească vreun ban din avere”, a declarat judecătoarea Gywnneth Knowles. Ea a decis că acesta trebuie să îi plătească mamei sale peste 85 de milioane de euro.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Judecătoarea a comparat relaţia din familia Akhmedov cu romanul lui Lev Tolstoi, Anna Karenina: „Toate familiile fericite sunt la fel, iar fiecare familie nefericită este nefericită în felul său. Cu scuze faţă de Tolstoi, familia Akhmedov este una dintre cele mai nefericite familii care au apărut vreodată în sala mea de judecată”.

Temur a fost acuzat că a acţionat ca un „locotenent” al tatălui său. Magnatul din petrol i-a dat aproximativ 106 milioane de dolari în active fiului său pentru a investi pe pieţele financiare. El a şocat-o pe judecătoare, dezvăluind că în timpul procesului a pierdut mai mult de 50 de milioane de dolari într-o singură zi de tranzacţionare la bursă.

Tatiana Akhmedova a primit 41,5% din averea soţului său în 2016, în urma unui alt proces. Ea a continuat să se judece cu fostul soţ în momentul în care a primit doar cinci milioane de lire sterline din sumă. Femeia a spus că decizia bărbatului de a nu îi plăti suma datorată a lăsat „o urmă de durere”.

Numele lui Farkhad Akhmedov apare pe „lista lui Putin” cu oficiali şi oligarhi ruşi care sunt apropiaţi de Kremlin.