• Părintele Sergiy a fost arestat în decembrie 2020.
  • Călugărul a negat întotdeauna existența noului coronavirus și a condamnat eforturile guvernului de a opri răspândirea virusului.
  • Curtea de la Moscova l-a condamnat pe călugăr la trei ani și jumătate de închisoare.

Părintele Sergiy a fost arestat în decembrie 2020, după ce a ținut predici care îi îndemna pe credincioși să „moară pentru Rusia”.

El a fost condamnat marți pentru incitarea la acțiuni sinucigașe și încălcarea libertății de conștiință.

Curtea de la Moscova l-a condamnat pe călugăr la trei ani și jumătate de închisoare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Părintele Sergiy, care a criticat în mod regulat Kremlinul, a respins acuzațiile, iar avocații săi au spus că vor contesta verdictul.

Bătrânul de 66 de ani a negat întotdeauna existența noului coronavirus și a condamnat eforturile guvernului rus de a opri răspândirea virusului.

Părintele Sergiy este cunoscut și pentru că a susținut în mod fals că vaccinurile împotriva coronavirusului au fost dezvoltate ca parte a unui presupus complot global de a controla oamenii prin microcipuri.

Călugărul și-a îndemnat adepții să nu respecte restricțiile de izolare în timp ce s-a baricadat într-o mănăstire de lângă Ekaterinburg cu zeci de susținători.

El a fost arestat anul trecut la mănăstire, după o operațiune specială pe timp de noapte a poliției și a forțelor de securitate.

Biserica Ortodoxă Rusă l-a deposedat pe părintele Serghii de rangul de stareț pentru încălcarea regulilor monahale și ulterior l-a excomunicat, dar acesta a respins hotărârile și a ignorat somația anchetatorilor de poliție.

Părintele Serghii a servit anterior ca ofițer de poliție sovietic, dar ulterior a fost condamnat pentru crimă, tâlhărie și agresiune și condamnat la 13 ani de închisoare. 

S-a alăturat unei școli bisericești după eliberare și mai târziu a devenit călugăr, potrivit euronews.com.