• Un diplomat rus a încercat să iasă din R. Moldova cu 62 de mii de dolari nedeclarați.
  • Pe numele diplomatului rus a fost deschis un dosar penal și i-a fost interzis să-și continue călătoria.
  • Diplomatul rus din cadrul ambasadei Federației Ruse la Chișinău se numește Abramov Kirill.

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, împreună cu soția sa, ar fi încercat să scoată ilegal din R. Moldova peste 60 mii dolari, scrie Deschide.md

În timp ce încerca să părăsească țara, diplomatul a fost oprit de ofițerii Poliției de Frontieră pentru verificări suplimentare. Acesta ar fi refuzat să prezinte conținutul bagajului de mână, precum și mijloacele financiare deținute asupra sa, invocând că deține imunitate diplomatică.

Cine este diplomatul rus

Diplomatul rus din cadrul ambasadei Federației Ruse la Chișinău se numește Abramov Kirill. Împreună cu soția sa, Alexandra Kirill, Abramov a încercat să scoată ilegal din R. Moldova 62 de mii de dolari.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Abramov este absolvent al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGIMO). Tânărul diplomat deținea funcția de atașat în cadrul misiunii diplomatice ruse la Chișinău.


La Chișinău, acesta s-a remarcat ca un diplomat foarte activ, promotor al culturii ruse și a ideii „ruskii mir” (lumea rusă). Participa cu discursuri patriotice ruse la numeroase mese rotunde și ceremonii organizate de către Centrul rus de cultură și știință de la Chișinău. Totodată, avea legături strânse cu Fondul „Ruskii Mir” în R. Moldova, potrivit publicației citate.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.