• Economistul rus de renume Vladimir Mau a fost acuzat de fraudă „la o scară mare”, a anunţat ministerul rus de Interne.
  • Vladimir Mau , în vârstă de 62 de ani, este un economist cu legături strânse cu factorii de decizie politică de top şi membru al consiliului de administraţie al gigantului energetic rus Gazprom.
  • Un tribunal din Moscova l-a plasat joi pe Mau în arest la domiciliu până la 7 august pentru suspiciunea de deturnare a 400.000 de dolari de la institutul unde lucra.

Economistul rus de renume Vladimir Mau a fost acuzat de fraudă la o scară mare”, a anunţat ministerul rus de Interne, un şoc pentru elita academică şi economică a Rusiei.

Vladimir Mau , în vârstă de 62 de ani, este un economist cu legături strânse cu factorii de decizie politică de top şi membru al consiliului de administraţie al gigantului energetic rus Gazprom, relatează Reuters.

El a apărut frecvent în grupuri de experţi la Forumul de la Sankt Petersburg, evenimentul anual de prezentare a afacerilor şi finanţelor din Rusia, şi a fost un asociat al lui Yegor Gaidar, care a implementat reformele economice în Rusia după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Un tribunal din Moscova l-a plasat joi pe Mau în arest la domiciliu până la 7 august pentru suspiciunea de deturnare a 21 de milioane de ruble (400.000 de dolari) de la institutul unde lucra, a declarat agenţia de presă RIA.

Interfax, o altă agenţie de ştiri, l-a citat pe Mau spunând că acuzaţiile sunt absurde. Ministerul de Interne a declarat că anchetatorii anticorupţie au efectuat percheziţii la locuinţele lui Mau şi ale angajaţilor institutului său, Academia Prezidenţială Rusă de Economie Naţională şi Administraţie Publică.