• Un bărbat din Anglia, în vârstă de 47 de ani, a dat foc unei antene de telefonie mobilă crezând că este 5G și ajută la răspândirea virusului
  • Bărbatul a primit o sentință de 3 ani pentru fapta sa
  • Costul pagubelor se încadrează între 10.000 și 15.000 de lire

Un bărbat a fost arestat după ce a dat foc unei antene de telefonie mobilă, din cauza afirmațiilor despre legătura dintre coronavirus și 5G. Acesta a primit o sentință de trei ani, relatează BBC.

Michael Whitty, în vârstă de 47 de ani, tatăl a trei copii, a dat foc unei antene de telefonie mobilă după ce a citit pe internet că antenele de telefonie mobilă 5G ajută la răspândirea virusului COVID-19.

Avocatul său a spus că Whitty a recunoscut că acțiunea sa a fost „greșită și disproporționată”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Judecătorul a spus că scopul lui Whitty de a da foc antenei s-a canalizat asupra „scoaterii din funcțiune a acesteia”.

Tot judecătorul a mai spus și că bărbatul a mai avut 29 de condamnări în trecut, implicit pentru asalt și posesie de armă, însă a arătat că-i pare sincer rău pentru faptele sale, iar munca de caritate a dovedit că bărbatul are și o latură bună.

Simon Christie, care cercetează cazul, spune că a văzut trei persoane alergând de lângă antena de telefonie mobilă Vodafone, în data de 4 aprilie, însă două dintre ele nu au fost identificate până acum.

Costul pagubelor se situează între 10.000 și 15.000 de lire.

Telefonul bărbatului a fost analizat și s-a descoperit că cerceta internetul pentru informații despre legătura dintre coronavirus și 5G. Ba chiar discuții în grupuri de chat pe această temă.