• Un jandarm a luat pistolul lăsat de un poliţist pe masă, în sediul poliţiei Însurăţei, judeţul Brăila, şi l-a manevrat greşit, astfel că arma s-a descărcat accidental în podea.
  • Atât poliţistul, cât şi jandarmul sunt cercetaţi de superiorii lor.

Poliţia Brăila a transmis vineri informaţii despre incidentul produs în data de 27 iulie, în jurul orei 8:00, când un poliţist din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei s-a dus la sediu pentru a intra în serviciu şi a-şi ridica armamentul din dotare.

Poliţistul a primit pistolul şi l-a aşezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea lui.

În acel moment, un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou şi ar fi executat accidental un cartuş în podea.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Nicio persoană nu a fost rănită, însă cei doi sunt acum cercetaţi de superiori.

„Poliţiştii au întocmit actele procedurale pentru infracţiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar Bucureşti, circumscripţia Constanţa, urmând a fi soluţionat conform prevederilor legale. De asemenea, faţă de poliţistul în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi luării măsurilor legale în acest sens”, a transmis Poliţia Brăila.