• Un judecător federal din Florida i-a sancționat pe fostul președinte Donald Trump și pe avocata sa Alina Habba, ordonându-le să plătească amenzi de aproape un milion de dolari.
  • Sancțiunile lui Middlebrooks, emise joi târziu, îi obligă pe Habba și Trump să plătească 938.000 de dolari către 18 inculpați în acest caz.
  • Judecătorul i-a avertizat pe avocații lui Trump că ar putea fi sancționați în legătură cu procesul lor separat care îi vizează pe procurorul general al New York-ului, Letitia James.

Un judecător federal din Florida i-a sancționat pe fostul președinte Donald Trump și pe avocata sa Alina Habba, ordonându-le să plătească amenzi de aproape un milion de dolari pentru că au depus ceea ce a considerat a fi un proces frivol, în care susținea că Hillary Clinton și alte persoane implicate în ancheta privind Rusia au conspirat ilegal pentru a afecta reputația lui Trump.

Judecătorul David Middlebrooks îl numește pe Trump un litigator prolific și sofisticat care folosește în mod repetat instanțele pentru a se răzbuna pe adversarii politici”.

El este creierul abuzului strategic al procesului judiciar și nu poate fi văzut ca un justițiabil care urmează orbește sfaturile unui avocat. El știa foarte bine impactul acțiunilor sale”, a scris Middlebrooks în opinia sa.Ca atare, consider că ar trebui impuse sancțiuni domnului Trump și avocatului său principal, doamna Habba”, a scris judecătorul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Habba nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea ABC News. Trump a dat-o în judecată pe Clinton, contracandidata sa la alegerile prezidențiale din 2016, pentru că ar fi acționat de comun acord” cu conducerea de vârf a FBI pentru a inventa ceea ce a devenit cunoscut sub numele de investigația privind ingerința Rusiei în alegerile din 2016. Trump susținuse că ancheta privind Rusia a fost prelungită și exacerbată de prezența unei mici facțiuni de loialiști ai lui Clinton care erau bine poziționați în cadrul Departamentului de Justiție”.

Judecătorul Middlebrooks a respins procesul în septembrie anul trecut. Sancțiunile lui Middlebrooks, emise joi târziu, îi obligă pe Habba și Trump să plătească 938.000 de dolari către 18 inculpați în acest caz.

Un model continuu de utilizare abuzivă a instanțelor de către domnul Trump și avocații săi subminează statul de drept, îi prezintă pe judecători ca fiind partizani și deturnează resursele de la cei care au suferit prejudicii juridice reale”, a scris Middlebrooks în opinia sa.

Judecătorul i-a avertizat, de asemenea, pe avocații lui Trump că ar putea fi sancționați în legătură cu procesul lor separat care îi vizează pe procurorul general al New York-ului, Letitia James, care în septembrie a intentat un proces de 250 de milioane de dolari împotriva lui Trump și a membrilor familiei sale pentru că ar fi fraudat creditorii și alte persoane cu declarații financiare false și înșelătoare.