• Jurnalistul și scriitorul polonez Jakub Zulczyk ar putea executa o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru o insultă la adresa președintelui Poloniei.
  • Jakub Zulczyk este un cunoscut jurnalist și scriitor din Polonia.
  • Jurnalistul l-a numit „idiot” pe președintele polonez Andrzej Duda, într-o postare pe Facebook.

Jakub Zulczyk, un cunoscut jurnalist și scriitor din Polonia, ar putea sta după gratii vreme de 3 ani, din cauza unei postări personale pe Facebook, în care l-a numit „idiot” pe președintele polonez Andrzej Duda (foto), potrivit BBC. În luna noiembrie a anului trecut, Zulczyk a postat un mesaj pe Facebook acuzându-l pe președintelei Poloniei că nu înțelege procesul electoral american, după ce Andrzej Duda i-a transmis un mesaj de felicitare lui Joe Biden pe Twitter.

„Felicitări lui Joe Biden pentru succesul campaniei prezidențiale. Pe măsură ce așteaptă nominalizarea de la Colegiul Electoral, Polonia este determinată să întrețină parteneriatul strategic Polonia-SUA la un nivel și o calitate înalte, pentru o alianță și mai puternică”, a scris președintele polonez a scris pe 7 noiembrie.

Polonia, legi dure cu privire la insultarea liderilor de stat și a religiei

Vizavi de acest mesaj, Jakub Zulczyk a scris că a studiat politica americană cu un deosebit interes și că „n-am auzit vreodată de o nominalizare a Colegiului Electoral”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Joe Biden este al 46-lea președinte al SUA. Andrzej Duda e un idiot”, a adăugat jurnalistul. Recent, jurnalistul a afirmat că a aflat de aceste acuzații prin intermediul presei.

Polonia are legi drastice cu privire la insultarea liderilor de stat și a religiei, acestea fiind considerate infracțiuni, inclusiv pentru insultarea simbolurilor naționale, iar pentru toate sunt prevăzute amenzi cu închisoarea.