Un lider al mafiei italiene, găsit după 20 de ani cu ajutorul Google Maps

Utilizatorii Google Maps vor putea încărca propriile imagini Street View. Vezi celelalte actualizări

Un lider al mafiei italiene, care era fugar de ani de zile, a fost arestat după ce a fost reperat pe aplicația Google Maps.

Gioacchino Gammino, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit în Galapagar, la aproximativ 40 km de Madrid, Spania, unde trăia cu numele de Manuel.

O fotografie de pe Google Street View înfățișând un bărbat care seamănă cu Gammino stând în fața unui magazin alimentar a fost esențială pentru urmărirea fugarului, spun anchetatorii.

Gammino a evadat dintr-o închisoare din Roma în 2002 și a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crimă în anul următor.

A fost membru al unui grup mafiot sicilian cunoscut sub numele de Stidda și unul dintre cei mai căutați gangsteri din Italia.

Poliția din sicilia bănuia că se află în Spania

Poliția siciliană bănuia că Gammino se afla în Spania, însă o fotografie a bărbatului care discuta în fața unei prăvălii, cunoscută sub numele de El Huerto de Manu, a declanșat imediat o anchetă.

Identitatea sa a fost confirmată când poliția a găsit o pagină de Facebook a unui restaurant, acum închis, numit Cocina de Manu, care se afla în apropierea afacerii văzute pe Google Maps.

Pe acest profil fuseseră postate fotografii cu Gammino îmbrăcat în haine de bucătar și a fost recunoscut după o cicatrice pe bărbie.

Restaurantul avea în meniu preparate siciliene.

După arestarea sa, acesta ar fi declarat poliției: „Cum m-au găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia în ultimii 10 ani”.

Gammino este reținut în Spania, iar poliția italiană se așteaptă să îl transporte până la sfârșitul lunii februarie, a declarat pentru Reuters Nicola Altiero, adjunctul șefului unității de poliție antimafia.

Exit mobile version