• Ministrul mediului din Republica Dominicană a fost împușcat și ucis luni în biroul său.
  • Acesta a fost ucis în biroul său de un prieten apropiat.
  • Jorge a fost un avocat care a fost numit apoi ministru al mediului și resurselor naturale în august 2020.

Ministrul mediului și resurselor naturale din Republica Dominicană – fiul unui fost președinte – a fost împușcat și ucis luni în biroul său de un prieten apropiat, a anunțat biroul președintelui într-un comunicat.

Autoritățile au declarat că Orlando Jorge Mera a fost împușcat de Miguel Cruz, care a fost reținut. Oficialii nu au oferit un potențial motiv și nu a fost imediat clar dacă Cruz avea un avocat.

„Ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe”, a declarat biroul președintelui Luis Abinader.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Jorge provine dintr-o familie politică puternică. El este fiul fostului președinte dominican Salvador Jorge Blanco, iar sora sa este viceministru în administrația lui Abinader. Fiul lui Jorge este deputat din partea Partidului Revoluționar Modern, al cărui membru fondator este.

Familia a emis o declarație în care spune că Cruz a fost prietenul lui Jorge încă din copilărie și că Jorge a fost împușcat de mai multe ori.

„Familia noastră îl iartă pe cel care a făcut acest lucru. Una dintre cele mai mari moșteniri ale lui Orlando a fost aceea de a nu purta ranchiună, a spus aceasta. Poliția și oficialii de urgență au împânzit biroul Ministerului Mediului și Resurselor Naturale din capitala Santo Domingo și au interzis intrarea în acesta, în timp ce persoanele în doliu s-au adunat în apropiere. Biroul lui Jorge se află la etajul al patrulea al unei clădiri care găzduiește, de asemenea, Ministerul Turismului.

„Suntem tulburați de această situație”, a declarat ministerul lui Jorge într-o scurtă declarație. Bartolomé Pujals, directorul executiv al Cabinetului de Inovare al guvernului, a scris că a deplâns crima.

„Moartea sa este o tragedie”, a spus el. „Noi, dominicanii, trebuie să ne unim pentru a realiza un pact pentru pace și coexistență pașnică. Fără violență. Jorge era un avocat care a fost numit ministru al mediului și resurselor naturale în august 2020.