• Acesta ar fi aranjat întâlniri cu o adolescentă de 13 ani cu care urma să întrețină relații sexuale „în timpul serviciului”.
  • Francois Olwage, ofițer de contraterorism din cadrul Poliției Metropolitane, a fost condamnat la închisoare pentru cinci ani și jumătate.
  • A fost prins în urma unor discuții pe care le-a avut cu un ofițer de poliție sub acoperire.

Un ofițer de poliție de combatere a terorismului din Met Police a fost arestat pentru pedofilie, după ce ar fi aranjat întâlniri cu o adolescentă de 13 ani cu care urma să întrețină relații sexuale „în timpul serviciului” și în timp ce lucra de acasă.

Francois Olwage a fost prins în urma unor discuții pe care le-a avut cu un ofițer de poliție sub acoperire. Acesta pretindea că este fata cu care omul legii voia să se vadă.

Francois Olwage, ofițer de contraterorism din cadrul Poliției Metropolitane, a fost condamnat la închisoare pentru cinci ani și jumătate, conform The Telegrapf.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Ați fost un ofițer de poliție foarte apreciat, cu o experiență considerabilă. Se aștepta de la dvs. să respectați legea, dar, încercând să profitați de un copil vulnerabil, deși fictiv, ați dat dovadă de nepăsare față de încrederea publică și de încrederea care se acordă funcției dvs”, a spus judecătoarea Jane Miller QC.

Acuzațiile de pedofilie au încercat să fie demonstrate ca fiind neadevărate

„Nu poate exista nicio îndoială că încerca să găsească o relație, să găsească dragostea. El nu căuta o fată de 13 ani, dar a dat peste ea din cauza modului în care poliția a invadat aceste site-uri.

Dacă poliția nu ar fi fost pe Lycos în acea zi, el ar fi nu ar fi ajuns în fața instanțelor de judecată. Nu este o capcană, dar a fost foarte aproape de asta”, a mărturisit Adrienne Knight.

„Francois Olwage a avut intenția de a pregăti și de a se întâlni cu o fată de 13 ani. El a negat orice interes sexual față de copii, dar dovezile pe care le-am prezentat au fost suficient de puternice pentru ca juriul să fie sigur că este vinovat”, a adăugat și Procurorul Marc Thompson, de la CPS.