• O suburbie din Chicago a adoptat o lege prin care limitează cât de mult pot latră câinii. Conform noii legi din Aurora, animalele nu mai pot face „zgomot excesiv”.
  • Orașul Aurora, de lângă Chicago, limitează de asemenea numărul de pisici și câini pe care le poate avea o gospodărie.
  • Aurora a aprobat recent o limită per gospodărie a numărului de pisici și câini, permițând câte două din fiecare animal de companie per gospodărie, conform FOX 32.

O suburbie din Chicago a adoptat o lege prin care limitează semnificativ lătratul câinilor. Conform noii legi din Aurora, animalele nu mai pot face „zgomot excesiv”.

Legea adoptată de Consiliul Local Aurora, suburbie a orașului Chicago, prevede că locuitorii au voie să aibă patru animale „însoțitoare”, care sunt definite drept „câine, pisică, dihor, iepure, cobai, hamster sau alt animal domestic similar ținut în mod obișnuit ca animal de companie”, potrivit NBC 5.

Cu toate acestea, există excepții de la regulă. Locuitorii vor putea deține mai mult de două pisici sau câini, dar trebuie să completeze o cerere de la controlul animalelor din oraș și să dovedească că toate animalele din gospodărie au fost microcipate, vaccinate și sterilizate sau sterilizate în ultimii cinci ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Problema pentru proprietarii de animale care fac „zgomot excesiv” este că fi amendați, conform noii legi, cu peste 100 de dolari.

Proprietarul animalelor care fac „zgomot excesiv” mai mult de 15 minute, între orele 07:00 și 22:00, vor fi amendați cu 100 de dolari, potrivit noii legi.

De la ora 22:01. până la 6:59 domineața, animalele nu pot face „zgomot excesiv” mai mult de 10 minute. Chiar și cei care vor chema Poliția pentru că sunt deranjați de lătratul câinilor din vecini trebuie să respecte anumite reguli.

Plângerile pentru „zgomot excesiv” trebuie surprinse în format audio sau video, făcute de două persoane din gospodării diferite, sau făcute de o singură persoană, dar susținute ulterior de oamenii legii, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul Local Aurora.