Un politician român a obținut ordin de protecție împotriva soției. Bărbatul susține că a fost bătut

  • Un consilier local din orașul Făurei, fost candidat ProRomania la fotoliul de primar al orașului, a cerut ordin de protecție împotriva soției, scrie ziarul De Brăila.
  • Gabriel Grigore Mocanu susține că soția sa, în stare de ebrietate, l-a bătut pentru că a refuzat să bea cu ea.
  • Judecător: „Rămânerea femeii în proximitatea bărbatului reprezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acestuia”.

Gabriel Grigore Mocanu susține că într-o zi în care și-a găsit copilul singur acasă când mama trebuia să fie cu el, femeia, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a intrat pe ușa, cerându-i să bea împreună. Pentru că a a fost refuzată, soția lui Mocanu s-ar fi dezlănțuit. Potrivit De Brăila, episodul violent a avut loc pe 13 octombrie, politicianul apelând 112 și cerând ajutorul polițiștilor.

„A început să-l lovească cu palmele, pumnii, cu un pahar în zona fetei, gâtului, abdomenului. În urmă acestor lovituri, i-au rămas leziuni. Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția să”, potrivit documentului obținut de sursa citată.

Mocanu a mai arătat că a părăsit locuința din cauza stării de temere pe care soția i-a creat-o, subliniind că partenera de viață devine violentă atunci când consumă alcool.

De cealaltă parte, femeia a negat tot ce a afirmat consilierul local din Făurei, acuzând în față instanței că „soțul sau o bate, dar nu a vrut să-l facă de ras”. Când a fost întrebată despre leziunile suferite de bărbat, această a menționat doar faptul că s-a apărat. Totuși, instanța nu a crezut-o.

Mai mult decât atât, judecătorul a apreciat că „rămânerea intimatei în proximitatea victimei prezintă un pericol pentru integritatea psihică și fizică a acesteia, existând suficiente indicii că intimată ar putea săvârși noi acte de violență”.

Femeia a atacat cu apel decizia Judecătoriei Făurei.