• Un juriu a achitat un polițist aflat în afara serviciului în cazul împușcării în 2021 a unui adolescent din Rhode Island.
  • Daniel Dolan a declarat că a vrut să aibă o discuție părintească” cu victima Dominic Vincent.
  • El a declarat că l-a împușcat pe Vincent în legitimă apărare în timpul interacțiunii.

Un juriu a achitat joi un ofițer de poliție din Pawtucket, Rhode Island, în cazul împușcării, în iunie 2021, a adolescentului Dominic Vincent în fața unei pizzerii din West Greenwich, Rhode Island.

The Providence Journal a relatat că, în timpul procesului de la Curtea Superioară a comitatului Kent din Warwick, Rhode Island, Daniel Dolan, în vârstă de 40 de ani, a declarat că în iunie 2021, în timp ce se afla în timpul liber de la slujba sa de ofițer de poliție, a urmărit mașina lui Vincent, pe atunci în vârstă de 18 ani, până la o pizzerie, deoarece era îngrijorat de modul în care acesta conducea.

Dolan, care a declarat că l-a împușcat pe Vincent în legitimă apărare în timpul interacțiunii, a declarat că a încercat să aibă o discuție părintească” cu Vincent despre condusul periculos în parcarea pizzeriei înainte de a se produce împușcătura. În calitate de ofițer de poliție la o școală gimnazială, asta fac toată ziua”, a declarat el în timpul procesului, potrivit Providence Journal. Le numesc discuții părintești”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Imaginile de supraveghere ale incidentului, analizate de Boston.com, arată un bărbat care se apropie de mașina lui Vincent și arată o insignă. Imaginile arată apoi mașina lui Vincent plecând cu spatele. Vincent a declarat în instanță că nu știa dacă Dolan era un polițist adevărat sau dacă insigna sa era reală. Dolan a declarat că, în timp ce mașina lui Vincent dădea înapoi, l-a împușcat pe tânărul de 18 ani de atunci în brațul superior prin geamul din partea șoferului vehiculului, în legitimă apărare.

În acel moment am crezut că voi cădea în fața vehiculului … și voi fi târât pe șosea”, a declarat Dolan juriului, a relatat Providence Journal. Juriul l-a achitat pe Dolan de trei capete de acuzare de agresiune și de un capăt de acuzare de folosire a unei arme de foc în timpul comiterii unei infracțiuni de violență în legătură cu împușcăturile. Vincent și familia sa au ieșit din sala de judecată la câteva minute după ce a fost citit verdictul.

O să omoare pe cineva”, a declarat Vincent, acum în vârstă de 20 de ani, pentru Providence Journal. Este doar o chestiune de timp. Acesta nu este singurul incident pe care îl are”.

În 2019, Dolan a fost acuzat de agresiune de către un locuitor din Pawtucket și acuzat de încălcarea drepturilor constituționale ale unui cuplu din Pawtucket. Dolan a fost suspendat fără plată din cadrul Departamentului de Poliție din Pawtucket, deoarece a fost pus sub acuzare în cazul împușcăturilor, potrivit WPRI.

Atunci când Insider a contactat Departamentul de Poliție din Pawtucket pentru a comenta achitarea lui Dolan, un angajat a îndrumat Insider către primăria orașului. Biroul primarului nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Insider.