Un procuror din Craiova a furat bijuterii depuse ca probe în dosar. Cum a fost prins

Unul din cei mai căutați români din lume, prins în Irlanda. Motivul pentru care era la categoria „Most Wanted” Sursa: Abaca Press/ Mediafax Foto

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost trimis joi în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus trimiterea în judecată a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Conform rechizitoriului, acesta, în calitate de procuror de caz la DIICOT Craiova, şi-ar fi însuşit un inel depus ca probă într-un dosar.

„Cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani şi bijuterii, precum şi o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane şi ale DIICOT, pentru a obţine pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele şi obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate şi în însuşirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, se arată în comunicat.

Totodată, inculpatul ar fi sustras şi distrus o filă a unui proces verbal de percheziţie domiciliară, „în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2700 lei, iar asupra acesteia suma de 1600 euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor”.