• Cazul lui Herry Wirawan, care inițial a primit o condamnare pe viață, a atras atenția asupra violenței sexuale în internatele religioase din țară.
  • Cazul profesorului Herry Wirawan a șocat Indonezia și a atras atenția asupra necesității de a proteja copiii împotriva violenței sexuale în internatele religioase din țară.
  • După ce a fost condamnat la închisoare pe viață de către un tribunal din orașul Bandung în februarie, procurorii care au cerut pedeapsa cu moartea au făcut apel.


Un tribunal indonezian a condamnat, luni, la moarte un profesor pentru că a violat treisprezece fete la o școală islamică, confirmând apelul procurorilor pentru pedeapsa capitală, după ce acesta primise inițial o sentință de închisoare pe viață, anunță NBC.

Cazul lui Herry Wirawan, care inițial a primit o condamnare pe viață, a atras atenția asupra violenței sexuale în internatele religioase din țară.

Cazul profesorului Herry Wirawan a șocat Indonezia și a atras atenția asupra necesității de a proteja copiii împotriva violenței sexuale în internatele religioase din țară.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

După ce a fost condamnat la închisoare pe viață de către un tribunal din orașul Bandung în februarie, procurorii care au cerut pedeapsa cu moartea au făcut apel.

Un purtător de cuvânt al procuraturii locale a declarat, de asemenea, că va aștepta să primească hotărârea finală înainte de a face comentarii.

În perioada 2016-2021, Herry le-a abuzat sexual pe cele treisprezece fete, care aveau între 12 și 16 ani, și a lăsat însărcinate opt dintre victimele sale, a declarat un judecător în februarie.

Oficialii indonezieni, inclusiv ministrul pentru protecția copilului din țară, au susținut, de asemenea, apelurile pentru pedeapsa cu moartea, deși comisia pentru drepturile omului a națiunii, care se opune pedepsei cu moartea, a declarat că aceasta nu este adecvată.

Indonezia, cea mai mare țară cu majoritate musulmană din lume, are zeci de mii de internate islamice și alte școli religioase, care adesea reprezintă singura modalitate de educație pentru copiii din familiile mai sărace.