• Încă de când războiul a început pe data de 24 februarie, acesta a fost luat în vizor de către președintele Ucrainei, Zelenski.
  • Shariy a declarat pentru MPN News că, de curând, a fost informat cu privire la o tentativă de asasinat din partea SBU.
  • Acesta a fost supus protestelor și a fost hărțuit de către susținătorii de dreapta, chiar în fața casei sale din Spania.

Un propagandist rus a fost arestat de către poliția spaniolă pentru „înaltă trădare”. Shariy este un blogger cunoscut care a intrat în grațiile lui Putin, după ce a început, constant, să critice regimul de la Kiev.

Încă de când războiul a început pe data de 24 februarie, acesta a fost luat în vizor de către președintele Ucrainei, Zelenski, dar și de către SBU. Arestarea sa a fost făcută în urma informațiilor furnizate de serviciile de securitate ucrainene, SBU.

Shariy a declarat pentru MPN News că, de curând, a fost informat cu privire la o tentativă de asasinat din partea SBU. Acesta susține că a primit un e-mail regizat de la un prieten, respectivul motivând că dorea să afle unde se află Shariy în fiecare zi, conform Express.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Încă din anul 2012, rusul propagandist locuiește în străinătate, iar adresa și datele personale ale lui Shariy au fost făcute publice și în baza de date online Myrotvorets (Pacificator). Alături de acestea au fost publicate și numele altor presupuși „dușmani ai statului”.

Propagandistul rus a fost atacat de către susținătorii de dreapta

Din cauza poziției sale pro-război, încă de la începutul acestuia, Shariy a fost supus protestelor și a fost hărțuit de către susținătorii de dreapta, chiar în fața casei sale din Spania.

În timp ce Shariy este tras la răspundere pentru faptele sale, Rusia a simulat „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică” și atacuri nucleare lângă Polonia.

Potrivit presei din Rusia, „forţele armatei ruse au efectuat lovituri unice şi multiple asupra unor ţinte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare şi posturi de comandă ale unui inamic fictiv”.

De asemenea, militarii ruși au efectuat o manevră de schimbare a poziţiei pentru a evita „o eventuală lovitură în represalii”, potrivit Ministerului Apărării. Mai mult, cei peste 100 de soldați care au participat la exerciții au efectuat „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică”.