Un român a fost condamnat la 27 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru moartea a 39 de migranți

Un român a fost condamnat la 27 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru moartea a 39 de migranți Sursa: Profimedia
  • Victimele, 28 de bărbați, opt femei și trei copii, aveau vârste cuprinse înse 14 și 44 de ani
  • În același dosar au mai fost condamnați și alți doi irlandezi
  • Românul a pledat vinovat

Gheorghe Nica, un bărbat în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetăţenie română şi britanică, a fost găsit vinovat pentru moartea a 39 de migranți vitenamezi și a fost condamnat la 27 de ani de închisoare, scrie The Guardian.

Cei 39 de vitnamezi au murit după ce s-au sufocat în timp ce erau transportați de contrabandiști într-un container frigorific.

În același caz a mai fost condamnat și Ronan Hughes, un irlandez în vârstă de 41 de ani, care conducea o companie de transport și a organizat transportul ilegal de migranți.

Complicele său, Gheorghe Nica, era șofer de camion și a ajutat la coordonarea transportului migranților.

De asemenea, Maurice Robinson, în vârstă de 26 de ani, șoferul de camion din Irlanda de Nord care a preluat containerul care conținea cele 39 de persoane din portul din Essex în octombrie 2019, a fost condamnat la 13 ani și patru luni.

Victimele, 28 de bărbați, opt femei și trei copii, aveau vârste cuprinse înse 14 și 44 de ani.

În urma autospsiei, s-a stabilit că hipoxia şi hipertermia într-un spaţiu închis a stat la baza morții cetățenilor vietnamezi din „camionul groazei”.