VIDEO: Un român întors din Franța a terorizat clienții unei terase. Avea cu el un pistol și o arbaletă

  • Un bărbat în vârstă de 50 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Franţa, a ameninţat clienţii unei terase dintr-un sat din judeţul Dolj cu un pistol.
  • Individul a fost prins şi imobilizat, iar asupra lui a fost găsit un adevărat arsenal.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani, român stabilit în Franţa, care intrase în România pe 31 iulie, este cercetat pentru ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată.

Potrivit Poliţiei, în noaptea de 1/2 august, poliţiştii din Calafat au fost sesizaţi de un bărbat de 33 ani că pe terasa unui bar din centrul unui sat din judeţul Dolj un bărbat ameninţă consumatorii cu un pistol.

La vederea oamenilor legii, bărbatul a fugit către o stradă din localitate, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui. Individul a fost prins şi imobilizat, iar ulterior dus la audieri.

„În urma controlului corporal al bărbatului a fost găsit asupra sa un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţia aferentă în încărcător, despre care acesta a declarat că l-ar fi cumpărat din Franţa, precum şi o borsetă, în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe. Totodată, în apropiere, poliţiştii au descoperit un rucsac, despre care bărbatul a declarat că i-ar aparţine, în care poliţiştii au găsit o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe şi într-un sac menajer au fost găsite 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Bunurile găsite au fost confiscate.

Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a ajunge pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locaţia respectivă fiind găsit un tub cartuş.

De asemenea, poliţiştii i-au percheziţionat camera de hotel şi au ridicat acte care pot constitui mijloace de probă.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.