• Polițiștii din 19 state UE au demarat o campanie împotriva agresorilor sexuali.
  • Un român de 56 de ani, pe lista celor mai căutați agresori sexuali.
  • Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare, dar este de negăsit.
  • IGPR cere ajutorul cetățenilor pentru prinderea bărbatului.

O campanie de informare lansată în 19 țări europene caută să-i aducă pe cei mai periculoși agresori sexuali în fața legii. Un român e pe listă!

Autoritățile din mai multe țări, în colaborare cu platforma online dedicată celor mai căutați oameni de pe continent, cer sprijin pentru depistarea unor indivizi periculoși.

Un bărbat de 56 de ani din Maramureș e și el pe lista most wanted! A fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiuni sexuale deosebit de grave, dar este de negăsit! Polițiștii spun că apelurile din social media au dus la prinderea a 91 de astfel de agresori. Deputatul Oana Bîzgan, care a cerut Parlamentului mărirea pedepselor pentru violatori, zice și ea că inițiativa poate salva multe femei pe viitor!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Peste 700 de persoane au dat share postării prin care anunțăm pe Facebook desfășurarea acestei campanii. Site-ul EUMOSTWANTED pe care se desfașoară această campanie are posibilitatea de a transmite. Orice persoană poate transmite prin acest site informații anonimizate. Acestea sunt transmise mai departe statului solicitant”, a spus Dan Octavian, Comisar-Şef de Poliţie – IGPR.

„Această campanie a adus anul trecut la identificarea a 91 de autori de infracțiuni de natură sexuală. Vorbim despre o acțiune prin intermediul căreia fiecare stat promoveaza și face public cazul uneia dintre persoanele care se sustrag executării pedeapsei…”, a reacționat și Cosmin Andreica, şeful sindicatului Europol.

„Inițiativa Poliției Române, dar și a celorlalte țări de a derula la nivel european această campanie pentru prinderea pedo-criminalilor și a celorlalți infractori sexuali la nivel european. Aceste lucruri sunt extrem de benefice și dau un semnal extrem de important pentru toate țările, dar mai ales către noi.

Este cazul să asigurăm ca Justiția se întâmplă la niveul European și egal. Acești pedocriminali să înțeleagă că nu au unde să se ascundă și nu au unde să fugă. Vor merge la închisoare și nu vor putea să mai scape”, a declarat Oana Bîzgan, deputat independent.