Unul dintre polițiștii de la Rutieră din Botoșani reținut pentru luare de mită a dus o dată un șofer cu mașina poliției până la un bancomat, întrucât acesta nu avea bani la el să-i dea șpagă, informează Monitorul de Botoșani.

Ancheta procurorilor DNA la Serviciului Rutier Botoșani scoate la iveală situații incredibile. Potrivit Monitorul de Botoșani, care citează surse din anchetă, un șofer oprit în trafic pentru o abatere rutieră a fost transportat cu mașina Poliției până la un bancomat, de unde contravenientul a scos bani și i-a dat polițistului mita.

Anchetatorii au solicitat imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul cu pricina, pentru a vedea dacă polițistul apare în filmare. În plus, s-au solicitat și informațiile cu privire la suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu șpaga oferită de șofer pentru a scăpa de sancțiune.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Deocamdată, aceste informații nu fac parte din probatoriul administrat de procurori, astfel că cercetările nu au fost extinse față de agentul în cauză și pentru această faptă. Din acest motiv, nici numele său nu a fost făcut public.

Mită în produse lactate

Într-un alt caz, probat de procurori și introdus în probatoriu, doi polițisti au cerut și au primit de la un șofer câte un pachet cu produse lactate, în valoare de 50-60 de lei.

16 foști și actuali polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani sunt acuzați de DNA că ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în perioada iunie-noiembrie 2020.

În urma descinderilor de pe 2 iunie, 8 polițiști au fost arestați preventiv, iar alți 8 au fost plasați sub control judiciar. Ulterior, și în cazul celor arestați măsura a fost revocată de Curtea de Apel Suceava, cei opt fiind plasați și ei sub control judiciar.