Un șofer de TIR cu o plăcuță „Am darul băuturii” în bord a fost prins beat la volan. Ce alcoolemie avea

  • Un șofer de TIR din județul Timiș a fost prins beat la volan, după ce polițiștii au devenit curioși din cauza plăcuței pe care o avea pe bord.
  • Bărbatul a fost oprit în trafic, iar spre surpriza polițiștilor – sau nu! – conducea beat.

Întâmplarea a fost povestită duminică, pe pagina de Facebook a Poliției Române, șoferul fiind descris drept „motanul cu clopoței”.

„Șoferul unui autocamion, care circula prin județul Timiș avea o plăcuță, pe cât de interesantă, pe atât de nepotrivită pentru cineva care conduce.

În urmă cu câteva ore, polițiștii au efectuat semnal de oprire unui autotren, în orașul Jimbolia, însă conducătorul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Colegii noștri au reușit să îl oprească la câteva străzi distanță.

Au stabilit că este vorba despre un bărbat, de 32 de ani, din Biled, județul Timiș.

Și dacă tot „se lăuda” că are „darul băuturii”, colegii au hotărât să-l testeze, iar rezultatul a fost pe măsură, respectiv 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, sub influența alcoolului.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă de 580 de lei, pentru neoprire la semnalul polițiștilor.

Prinderea unor astfel de persoane înainte să cauzeze un accident este cea mai bună prevenire pe care o putem face – un pericol în minus pe drum poate însemna vieți salvate!”