• Adnan Oktar este un teleevanghelist turc şi creaţionist islamic
  • Oktar i-a spus președintelui în decembrie că are aproape 1.000 de iubite
  • Oktar a fost condamnat pentru acuzaţii de abuz sexual asupra unor minori, spionaj şi criminalitate organizată.

Liderul unui cult sexual din Turcia, cunoscut pentru că era înconjurat de femei pe care le numea “pisicuțe” şi cu care juca şi dansa pe postul său de televiziune, a fost condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare, transmite The Guardian.

Adnan Oktar, teleevanghelist turc şi creaţionist islamic, a fost condamnat la 1.075 de ani de închisoare pentru acuzaţii de abuz sexual asupra unor minori, spionaj şi criminalitate organizată. Acesta a fost reținut în 2018.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Totodată, tribunalul din Istanbul a condamnat doi directori din organizația lui Oktar, Tarkan Yavas și Oktar Babuna. Unul a primit 211 ani de închisoare, celălalt 186.

Adnan Oktar a fost găsit vinovat, de asemenea, că a ajutat un grup condus de Fethullah Gulen, clericul acuzat că s-ar afla în spatele loviturii de stat eșuate din 2016.

Potrivit agenției de știri Anadolu, există în total 236 de inculpaţi, dintre care 78 au fost arestaţi.

În timpul procesului, care a fost urmărit îndeaproape de presa turcă timp de luni de zile, s-au dat detalii terifiante ale infracțiunilor sexuale. Oktar i-a spus președintelui în decembrie că are aproape 1.000 de iubite.

„Există un potop de iubire în inima mea pentru femei. Iubirea este o calitate umană. Este o calitate de musulman”, a spus el într-o altă audiere din octombrie.

Una din victime le-a povestit judecătorilor că unele femei erau violate și forțate să ia pastile contraceptive.

Oktar susține că este nevinovat și neagă inclusiv abuzurile asupra unor minori, susţinând că anumite forţe complotează împotriva lui.