• Legea împotriva hărțuirii a fost modificată în urmă cu un an pentru a permite ca numele infractorilor și sentințele să fie publicate în ziarele locale pe cheltuiala lor.
  • Judecătorii au fost lăsați să decidă dacă „gravitatea infracțiunii și impactul acesteia asupra societății” justifică o astfel de măsură.
  • Modificarea a fost apreciată de mulți din regatul conservator din Golf la momentul respectiv, un comentator afirmând că era „așteptată de mult timp”.

Un tribunal din Arabia Saudită a ordonat pentru prima dată ca un bărbat condamnat pentru hărțuire sexuală să fie numit și făcut de rușine în public, relatează BBC.

Yasser al-Arawi a fost găsit vinovat de către Tribunalul Penal din Medina de hărțuirea unei femei prin comentarii obscene.

El a fost condamnat la opt luni de închisoare și a primit o amendă de 1.330 de dolari (980 de lire sterline).

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Legea împotriva hărțuirii a fost modificată în urmă cu un an pentru a permite ca numele infractorilor și sentințele să fie publicate în ziarele locale pe cheltuiala lor.

Judecătorii au fost lăsați să decidă dacă „gravitatea infracțiunii și impactul acesteia asupra societății” justifică o astfel de măsură.

Modificarea a fost apreciată de mulți din regatul conservator din Golf la momentul respectiv, un comentator afirmând că era „așteptată de mult timp”.

Legea, care a intrat în vigoare în 2018, prevedea deja pedepse de până la doi ani de închisoare și amenzi de până la 27.000 de dolari pentru cei găsiți vinovați de un act de hărțuire sexuală. Recidiviștii riscă să fie închiși până la cinci ani și să primească amenzi de până la 80.000 de dolari.

În ciuda acestor măsuri legale, unele femei saudite s-au plâns că autoritățile încă nu fac suficient pentru a opri hărțuirea.