• Peter Debbins ar fi oferit informaţii secrete ruşilor timp de zece ani
  • Fostul ofițer al „Beretelor verzi” s-a declarat fiul al Rusiei
  • Din decembrie 1996 până în ianuarie 2011, Debbins a vizitat periodic Rusia și s-a întâlnit cu agenți de informații ruși

Un fost ofițer al forțelor speciale din SUA a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. El este acuzat că ar fi oferit informaţii secrete ruşilor timp de zece ani, scrie The Guardian.

S-a declarat „fiu al Rusiei”

Peter Debbins, fostul ofițer al „Beretelor verzi”, în vârstă de 45 de ani, riscă acum închisoare pe viață. Bărbatul a declarat autorităților din GRU că se consideră un fiu al Rusiei, potrivit unui rechizitoriu făcut public după arestarea sa vineri. Potrivit procurorilor, Debbins consideră că Statele Unite au o poziție mult prea dominantă în lume.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Debbins şi-a încălcat jurământul de ofiţer al armatei americane, a trădat forţele speciale şi a pus în pericol securitatea naţională a ţării noastre, dezvăluind informaţii clasificate ofiţerilor de informaţii ruse, oferind detalii despre unitatea sa şi identificând membrii echipei forţelor speciale pentru serviciile secrete ruse în perioada în care activa ca spion. Ţara noastră şi-a pus cea mai mare încredere în acest inculpat şi el a luat această încredere şi a folosit-o drept armă împotriva Statelor Unite.”, a declarat procurorul general adjunct John Demers.