• Cartierul Justiției va fi compus din 6 blocuri, iar cea mai înaltă clădire ar urma să aibă 11 etaje.
  • Ar urma să găzduiască instanțe.
  • Acolo se vor afla, pe lângă judecători, procurorii, școlile de pregătire și Uniunea Notarilor.

Unde se vor funcționa instituțiile cheie în cinci ani? În Cartierul ultramodern al Justiției, asta dacă
nu vor fi probleme de finanțare. Proiectul, amplasat în zona Unirii din centrul Bucureștiului, lângă Biblioteca Națională, va include clădiri înalte de sticlă cu până la 11 etaje și spații verzi.

Deși cartierul va avea costuri totale mari, de aproximativ un miliard de euro, însă investiția se va derula eșalonat în următorii 5-6 ani. Proiectul este unul mai vechi, fiind demarat în urmă cu 13 ani, și a fost inclus în programele de guvernare din anul 2016 încoace.

„Nu era absolut necesar sau era necesar, dar nu în această zonă pentru că această zonă putea fi valorificată cultural și din alt punct de vedere mult mai eficient. Amplasamentul aceasta a fost dedicat unui proiect care se chema Esplanada, care era un parteneriat public-privat. Acela avea o dezvoltare mult mai interesantă”, a explicat Gheorghe Pătrașcu, arhitect urbanist, la Aleph News.

Recomandări

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?
CUM VA FI VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CE SFAT LE DĂ BEZOS TINERILOR
A MURIT ILEANA STANA IONESCU
49 MIL. FRANCEZI SUNT CHEMAȚI LA URNE
POȚI VIZITA CASTELUL BALMORAL

Gorghiu a precizat că proiectul nu este singurul de modernizare a infrastructurii sistemului judiciar, ea menționând că șapte instanțe din țară au fost inaugurate în ultimele 10 luni şi urmează, până la sfârşitul anului 2024, să mai fie finalizate încă patru. Ea a evidenţiat şi modernizările din sistemul penitenciar la standardul de patru metri pătraţi pentru fiecare persoană aflată în detenţie.

Citește și