• Comisia Europeană dă din nou în judecată laboratorul anglo-suedez AstraZeneca.
  • Potrivit UE, această a doua procedură judiciară vizează obţinerea unor despăgubiri.
  • AstraZeneca susține că noul proces intentat nu este necesar.

Uniunea Europeană dă din nou în judecată AstraZeneca și cere despăgubiri, după ce compania farmaceutică a întârziat din nou livrarea vaccinurilor anti-COVID, transmite Yahoo News.

AstraZeneca spune că a respectat contractul, iar decizia UE este neîntemeiată.

Avocatul companiei farmaceutice a declarat marți că noul proces nu este necesar, având în vedere că există deja unul în curs.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Compania anglo-suedeza AstraZeneca s-a angajat inițial să livreze 300 de milioane de doze de vaccin din decembrie până la sfârșitul lunii iunie, dar a întârziat livrările, după ce a livrat doar 50 de milioane de doze de vaccin.

Avocatul UE a declarat în fața instanței că AstraZeneca ar trebui să livreze 120 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii iunie – 90 de milioane în al doilea trimestru, în plus față de cele 30 de milioane de doze expediate la sfârșitul lunii martie.

Avocatul companiei farmaceutice a declarat că AstraZeneca nu este obligată să livreze întregul volum de doze stabilit în contract, deoarece s-a angajat doar să depună „efortul” pentru realizarea obiectivului.