Unul din cei mai căutați români din lume, prins în Irlanda. Motivul pentru care era la categoria „Most Wanted”

Unul din cei mai căutați români din lume, prins în Irlanda. Motivul pentru care era la categoria „Most Wanted” Sursa: Abaca Press/ Mediafax Foto
  • Șantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat – sunt doar o parte dintre acuzații
  • Pe numele lui este un mandat de arestare, emis în 2019
  • Poza românului era la categoria „Most Wanted” și apărea pe site-ul Europol

Un român din categoria „Most Wanted” a fost prins în Irlanda, la un an după ce Tribunalul București a emis pe numele său mandatul de arestare. Românul era căutat pentru şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie.

Potrivit Poliției Române, bărbatul, urmărit la nivel național și internațional pentru constituirea unui grup infracțional organizat, şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată, a fost prins luni de autoritățile irlandeze.

Împotriva bărbatului, Tribunalul București – Secția I Penală a emis un mandat de arestare preventivă în anul 2019.

În luna aprilie 2014, în timp ce era în Irlanda, bărbatul, în calitate de lider, împreună cu alți cetățeni români, s-ar fi constituit într-un grup de criminalitate organizată, cu scopul obținerii de venituri financiare din fapte ilegale și ar fi săvârșit acte materiale ale infracțiunilor de şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată.

Bărbatul face parte din categoria Most Wanted, figurând și pe site-ul EUROPOL.