Urmează clarificări în cazul fetei de 17 ani, violată și incendiată de un criminal. Instrumentarea dosarului este verificată

Urmează clarificări în cazul fetei de 17 ani, violată și incendiată de un criminal. Instrumentarea dosarului este verificată Sursa Foto: Profimedia
  • Procurorul general a dispus, luni, un control cu privire la instrumentarea dosarului care îl vizează pe bărbatul acuzat că a incendiat o fată de 17 ani din județul Mehedinți.
  • De asemenea, procurorul general a cerut și IGPR efectuarea unor verificări la nivelul subunităților.
  • Potrivit unui comunicat la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia a fost luată în contextul „interesului generat în spațiul public de cauza privind minora victimă a tentativei de omor prin incendiere din județul Mehedinți”.

„Pe baza informării preliminare transmise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova am dispus efectuarea unui control cu privire la instrumentarea dosarului Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, în care au fost formulate acuzații de viol.

Scopul controlului îl constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plângerii și până în data de 12 iunie 2020, în special în ceea ce privește actele referitoare la persoana vizată de acuzații”, se arată în comunicat.

De asemenea, procurorul general a solicitat și IGPR efectuarea unor verificări la nivelul subunităților.

„Indiferent de vârsta persoanei vătămate, luarea în mod imediat a tuturor măsurilor investigative specifice anchetării infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale este imperativă.

Aceasta se aplică deopotrivă în cauzele în care urmărirea este efectuată de către procuror sau în cele în care procurorul supraveghează activitatea poliției judiciare. De aceea, pentru un cadru complet al constatărilor și pentru realizarea atribuțiilor de conducere a activității poliției judiciare, am solicitat și IGPR efectuarea verificărilor la nivelul subunităților acestuia”, se mai arată în comunicat.

O fată de 17 ani din localitatea Dârvari, județul Mehedinți, a fost incendiată de un bărbat care a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Individul era eliberat după ce a stat 25 de ani în închisoare pentru că fusese găsit vinovat de uciderea a cinci persoane.

Tânăra are arsuri grave, pe circa 90% din suprafața corpului, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

Autorul articolului: Cosmin Pîrv