• Platforma ghiseul.ro va permite plata online a mai multor taxe.
  • Printre altele, vei putea plăti taxele pentru paşaport sau permis.
  • Banii vor ajunge direct în conturile entităţilor care prestează serviciile.

Platforma ghiseul.ro va permite plata online a mai multor taxe. Noutăţile sunt incluse într-o Hotărâre de Guvern adoptată vineri de Executiv şi stabilesc ca plata online, prin platforma ghiseul.ro, să poată fi făcută pentru mai multe taxe. 

De îndată ce documentul va fi publicat în Monitorul Oficial, iar platforma actualizată ca atare, vei putea achita taxe precum cele pentru paşaport sau taxele auto: pentru emiterea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii sau a permiselor de conducere. Astfel, banii se vor vira direct în conturile persoanelor juridice care prestează serviciile respective, în cel mult o zi lucrătoare de la data autorizării tranzacţiei. 

La acest moment, asemenea taxe nu le poți achita direct în contul beneficiarilor, ci printr-un intermediar: bancă, trezorerie sau oficiu poştal. Cu noile modificări, pe ghiseul.ro vei putea plăti şi acele taxe aferente serviciilor comunitare de utilitate publică, nu doar cele aferente unor obligaţii de plată către bugetul general consolidat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT