Derek Chauvin a fost găsit vinovat pentru moartea lui George Floyd

AP / Mediafax Foto
  • Derek Chauvin, vinovatul în cazul decesului lui George Floyd
  • Au fost trei săptămâni de audieri
  • Acuzarea susține că polițistul Derek Chauvin l-a ucis pe George Floyd
  • Apărarea spune că polițistul a respectat procedurile

UPDATE

Derek Chauvin, agentul de poliţie care l-a imobilizat pe afro-americanul George Floyd, decedat în incidentul produs pe 25 mai 2020 în oraşul american Minneapolis, a fost găsit vinovat pentru toate acuzaţiile., relatează BBC.

Procuratura a cerut revocarea cauțiunii lui Derek Chauvin, iar judecătorul Peter Cahill a acordat moțiunea. Chauvin a fost încătuşat şi dus în arest, acolo unde va sta până la aflarea sentinţei, adică „peste opt săptămâni”.

Juraţii Tribunalului din comitatul Hennepin, situat în statul Minnesota, au stabilit că fostul agent de poliţie Derek Chauvin este vinovat de omor neintenţionat de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi în legătură cu moartea lui George Floyd în incidentul produs pe 25 mai 2020, informează CNN.

Sentinţa maximă pentru omor neintenţionat de gradul doi este de cel mult 40 de ani, cea pentru crimă de gradul trei este de cel mult 25 de ani, iar pedeapsa pentru omor prin imprudenţă de gradul doi este de zece ani de închisoare şi/sau amendă penală de 20.000 de dolari.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Procesul în cazul morții lui George Floyd s-a încheiat după 3 săptămâni de audieri. Juriul anunță în această noapte verdictul.

Polițistul Derek Chauvin este acuzat de crimă și riscă 40 de ani de închisoare. El a refuzat să depună mărturie la propriul proces. Avocații săi au susținut că modul în care a intervenit a fost conform procedurilor. Acuzarea, în schimb, a fost fermă: nu a fost un act polițienesc, ci crimă. Verdictul vine înainte de 25 mai, când se împlinește un an de la incidentul de la Minneapolis.