• Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare.
  • În proces au fost depuse 50 de ore de mărturie. 22 de martori au fost audiați în procesul penal al lui Trump.
  • Această decizie poate avea implicații majore în campania prezidențială din 2024, deoarece un verdict de condamnare ar putea influența în mod semnificativ cursul alegerilor.
  • Trump ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la patru ani de închisoare sau la eliberare condiționată. Sentința va fi pronunțată pe 11 iulie, la ora 10:00.

UPDATE

Sentința va fi pronunțată pe 11 iulie, la ora 10:00.

Trump a vorbit mai puțin de trei minute în total: „Verdictul adevărat o să fie pe 5 noiembrie. Un proces corupt, o dizgrație. Lupt pentru țara noastră, pentru Constituția noastră. E o dizgrație, vom lupta până la final. Nu mai avem aceeași tara, suntem o națiune în declin”.

Trump ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la patru ani de închisoare sau la eliberare condiționată.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

ȘTIREA INIȚIALĂ

După mai bine de 1 lună de proces, Juriul a ajuns la un verdict istoric în procesul penal al lui Donald Trump. Trump a fost găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare.

Acuzarea și apărarea s-au angajat într-o ultimă confruntare, înainte ca cei 12 jurați să decidă asupra vinovăției fostului președinte american pentru cele 34 de capete de acuzare de falsificare de documente contabile.

Acuzarea susține că plata de 130.000 de dolari făcută de fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, pentru cumpărarea tăcerii actriței Stormy Daniels în legătură cu o presupusă relație sexuală, a fost o cheltuială de campanie ascunsă și a fost folosită de Trump pentru a „corupe” alegerile pe care le-a câștigat împotriva lui Hillary Clinton în 2016.

Trump a pledat nevinovat și a negat orice relație sexuală cu Daniels, susținând că plățile au fost personale și nu au încălcat legea electorală. Procurorii spun că plata a fost înșelătoare și a fost înregistrată în mod ilegal în dosarele companiei imobiliare a lui Trump.

Un verdict de condamnare ar putea avea implicații majore în campania prezidențială din 2024, influențând în mod semnificativ cursul alegerilor.

Citește și