• Instanța Supremă a pronunțat joi o hotărâre clară privind extorcarea și amenințările împotriva jurnalistei.
  • Jurnalista a făcut publică vestea că a primit amenințări cu moartea în aprilie 2019 după ce a scris despre plagiat de către directorul de atunci al Academiei de poliție „Alexandru Ioan Cuza”.
  • Ea a publicat poza pe pagina personală de Facebook după ce Curtea Supremă și-a anunțat joi hotărârea definitivă în acest caz

Instanța Supremă a pronunțat joi o hotărâre clară privind extorcarea și amenințările împotriva jurnalistei Emilia Șercan de către fostul decan al academiei de poliție Adrian Iacob și adjunctul acestuia Petrică Mihail Marcoci, șeful agenției a fost cercetat pentru presupusă plagiat pe fond.

Jurnalista a făcut publică vestea că a primit amenințări cu moartea în aprilie 2019 după ce a scris despre plagiat de către directorul de atunci al Academiei de poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Ea a publicat poza pe pagina personală de Facebook după ce Curtea Supremă și-a anunțat joi hotărârea definitivă în acest caz, fostul rector Adrian Iacob și fostul prorector Petrică Mihail Marcoci fiind condamnați fiecare la trei ani de închisoare cu suspendare.

„Am spus că în ziua în care se va pronunța sentința definitivă în dosarul amenințării mele cu moartea din 2019, amenințare primită după ce am scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliție, dar și despre impostura generalizată din acea instituție, voi face public conținutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A venit acea zi, așa că puteți citi mesajul în captura de ecran de mai jos. Cei care m-au amenințat au primit o pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare, o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști.

Iată sentința dată azi de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe scurt:

Chestorul de poliție Adrian Iacob și comisarul-șef Mihail Petrică Marcoci, ambii angajați ai Poliției Române în acest moment, au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul amenințării mele cu moartea din 2019.

Suplimentar, celor doi li se interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, următoarele drepturi pentru o perioadă de trei ani:

a) dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;

b) dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;

g) dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii;

k) dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Mai simplu spus, cei doi nu vor mai putea fi ofițeri de poliție și nici cadre didactice universitare.

Cei doi trebuie să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare social derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

Cei doi vor presta și 120 de zile de muncă la una dintre următoarele instituții: Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București sau Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

Nu în ultimul rând cei doi vor trebui să îmi plătească 80.000 lei cu titlu de daune morale” , a scris Jurnalista Emilia Șercan pe Facebook.