• Poliția Română verifică IPJ Vaslui după ce presa locală a scris despre un polițist că are 800 de ore suplimentare la final de lună.
  • Orele suplimentare sunt plătite cu 75% mai mult, iar polițiștii ajung la salarii cu 2000 sau 3000 de lei mai mari.

Poliția Română face verificări la IPJ Vaslui după ce un polițist a făcut 800 de ore suplimentare, conform Vremea Nouă.

„Aspectele semnalate de dumneavoastră au fost transmise Compartimentului Control Intern. La finalizarea acestora, vor fi dispuse măsurile legale”, a transmis purtătorul de cuvânt de la IPJ.

Presa locală scrie că orele suplimentare sunt plătite cu 75% mai mult față de orele normale de lucru. Astfel, polițiștii ajung să aibă salarii cu 2000 sau 3000 de lei mai mult.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Conform anchetei realizată de Vremea Nouă, în departamentul Serviciul Cabinet, acolo unde sunt centralizate documentele clasificate și apelurile 112, lucrează 16 persoane.

Publicația a primit o sesizare în luna noiembrie 2020:

„Haideți să vă arăt cum se favorizează în bătaie de joc și în defavoarea celorlalți (n.r. alți ofițeri din structura), care prestează aceeași muncă, dar care nici măcar nu au voie să viseze, să lucreze, în vreo sărbătoare legală sau zile de weekend. În speță, cms sef VASILESCU (n.r. șeful Serviciului Cabinet), care nu mai are teamă de nimeni se pare, nici chiar de Dumnezeu, sau măcar de angajații care ar trebui să ducă o pâine mai dulce acasă la copii, îi umfla planificarea serviciilor, cățelului de curte ag. șef. adj GHIURȚU HORIA, într-un mod mai mult decât ordinar. Face sistematic lucrul ăsta de mai bine de 9 luni și nu vede nimeni!? Motivul? Salariu de pașă, cât a inspectorul șef. Fiind vorba de plata orelor suplimentare din weekend și obținerea unei pensii pe măsură. În condițiile în care cei din operativ muncesc de le „sar capacele”.

La un calcul scurt: 8 luni x 8 zile x 12 ore/zi = aproximativ 800 ore

„Planificarea liberelor pentru GHIURȚU Horia este strigătoare la cer! Exemplu: în luna noiembrie toate sâmbetele, duminicile și sărbătorile legale:1,7,8,14,15,21,22,28,29,30 și 01 decembrie. Septembrie și octombrie la fel, se poate verifica. Inadmisibil în condițiile în care pe planificare sunt 15 persoane, cel puțin. Informația se poate obține de la CJCCI Vaslui (n.r. Centru Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției), chiar își dau coate și se miră toți de tupeul și ilegalitățile lui Vasilescu. La un calcul scurt: 8 luni x 8 zile x 12 ore/zi = aproximativ 800 ore. Incredibil câți bani a luat în defavoarea celorlalți colegi”, se mai arată în sesizarea făcută împotriva celor doi.