• În cadrul anchetei, 16 adrese din Bruxelles au fost percheziționate ieri.
  • Au fost găsiți aproximativ 600 de mii de euro în numerar.
  • Au fost confiscate computere și telefoane mobile.

Poliția belgiană a reținut-o pe eurodeputata din Grecia, Eva Kaili, care este unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European. Arestarea ei este legată de o anchetă privind o organizație criminală, corupție și spălare de bani.

Alte patru persoane au fost reținute, inclusiv un fost europarlamentar din grupul socialiștilor și democraților din Parlamentul European, spun autoritățile belgiene. Timp de mai multe luni, anchetatorii au cercetat încercările unui stat din Golf de a influența deciziile economice și politice ale Parlamentului European.

Pentru a promova interesele străine, funcționarilor instituției li s-au oferit sume mari de bani și cadouri. Țara nu este precizată, dar, potrivit publicațiilor belgiene, este vorba despre Qatar și despre încercările acestei țări de a face lobby pentru Cupa Mondială FIFA, care se desfășoară în prezent acolo.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În cadrul anchetei, 16 adrese din Bruxelles au fost percheziționate ieri. Au fost găsiți aproximativ 600 de mii de euro în numerar, au fost confiscate computere și telefoane mobile.

În urma acestor informații, grupul socialiștilor și democraților din Parlamentul European a emis o declarație în care se angajează să coopereze pe deplin cu ancheta. PASOK din Grecia a anunțat că o expulzează pe Eva Kaili din partid.