• Victor Alistar este membru ales al societății civile în Consiliul Suprem al Magistraturii.
  • Am urmărit o discuție interesantă cu unii dintre cei mai importanți vectori ai sistemului judiciar românesc, Victor Alistar și Dana Gîrbovan.
  • Victor Alistar: „Corupția e un dans în doi”

Marius Tucă Show, la Aleph News și pe alephnews.ro. Victor Alistar este membru ales al societății civile în Consiliul Suprem al Magistraturii.

Mai este corupția o problemă de siguranță națională? Mai ucide ea? Care sunt raporturile de putere dintre sistemul judiciar și cel politic? Am urmărit o discuție interesantă cu unul dintre cei mai importanți vectori ai sistemului judiciar românesc, Victor Alistar și Dana Gîrbovan.

„Corupția e un dans în doi”

Victor Alistar: „Cooperarea între structurile juridice și secrete. Nu am vrut să decretizăm pe toată lumea. Nu s a discutat, aceste melanjuri și-au spus cuvântul. Avem o lume anticorupție furibundă. Toți indicatorii ne arată că suntem la fel la corupție, sau mai rău. S-au lăsat supuși, manipulați să rămână pe listă. Corupția e un dans în doi. Nu înțeleg cum avem în atatea dosare de corecție numai oficiali ai statului român și nu avem și mituitorul. Nu se închide cheia.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„Procurorii sunt numiți politic”

Victor Alistar: „Eu dacă am un șef și în sector privat și de stat, trebuie să separăm funcțiunile. În România, procurorii sunt numiți politic, decizia o ia tot președintele. Nu pot să am o structură de parchet care are conducerea așa, care să facă investigații pe magistrat. Controlul administrativ, numirea și revocarea să fie la nivelul CSM-ului, de asta era nevoie de SIIJ, pentru această tracasare la care nu ai remediu. Nu am nevoie de un judecător care este litigiul un verișor, eu ca cetățean vreau să știu că am aceleași șanse ca și verișorul. A fost demonstrat că a fost exces de putere prin magistrați și soluția este de a îmbunătăți.”

Marius Tucă Show, de la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro. „Corupția ucide” (vorbă din popor)