VIDEO 12.5 kilograme de droguri, în valoare de peste un milion de euro, transportate în România de un bucureștean

  • Polițiștii și procurorii DIICOT au descoperit, în mașina unui tânăr, peste 8 kilograme de heroină și 4.5 kilograme de cocaină.
  • Drogurile au fost procurate din Belgia și urmau să fie distribuite în București și Ilfov.
  • Tânărul, surprins în flagrant în timp ce transporta marfa, dar și albanezul care trebuia să primească pachetele au fost audiați la sediul DIICOT. Albanezul de 40 de ani a fost reținut.

Peste 8 kilograme de heroină și 4,5 kilograme de cocaină procurate din Belgia, care urmau să fie distribuite în București și Ilfov, au fost descoperite de polițiști și de procurorii DIICOT din Capitală, în mașina unui tânăr.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală au destructurat o grupare infracțională specializată în procurarea din Belgia, transportul, introducerea în România și distribuirea în București și Ilfov a unor droguri de mare risc.

Astfel, luni a fost surprins în flagrant un tânăr de 26 de ani, în timp ce transporta cu mașina 4,5 kg de cocaină și peste 8 kg de heroină, împachetate sub forma a 13 calupuri.

Potrivit Poliției Române, drogurile ar fi fost procurate din Belgia și ar fi fost transportate pe ruta Belgia – Franța – Austria – Ungaria – România. Aici ar fi urmat să fie preluate de un cetățean albanez.

Mașina în care au fost descoperite drogurile a fost pusă sub sechestru.

Polițiștii au confiscat și 8.500 de lei și 500 de euro, trei telefoane mobile, trei cartele SIM, precum și autoturismul cu care acesta s-ar fi deplasat la locul de întâlnire cu cetățeanul albanez, în vârstă de 40 de ani.

Atât tânărul, cât și bărbatul care urma să preia drogurile au fost duși la sediul DIICOT pentru audieri, în urma cărora bărbatul de 40 de ani a fost reținut.